perjantai 14. helmikuuta 2014

Bungalowiton Koh Phangan

Thaimaan kovimmat skootterinvuokraajat ovat rantautuneet Koh Phanganille. Vähän jo huomiset Full Moon Partyt kiiluvat silmissä. Koska nuo bileet keräävät max 30 000 juhlijaa Haad Rinin rannalle, on saarelta todella hankala löytää majoitusta. Me kuitenkin varailtiin suht kiva bungalowi jo hyvissä ajoin netin kautta (Seagate Beach Resort) Ban Tai -beachilta ettei tarvitse sitten tänne päästyä stressailla majoituksen suhteen ja voidaan rauhassa chillailla bungalowin terassilla ja rannalla. No mutta kuinkas ollakaan, kun päästiin paikalle kävi ilmi ettei kyseisestä hostellista voi enää nykyään varata netin kautta majoitusta, eikä vapaita bungaloweja tietenkään enää ollut. Omistajat sanoivat etteivät tiedä käyttämäämme booking firmaa (Asiawebdirect.com) eivätkä ole yhteistyössä heidän kanssaan. Koska minulla kuitenkin oli varausvahvistus ja maksutosite, alkoivat he selvitellä asiaa. Selitys oli, että booking firma oli vahvistanut hostellin omistajalta meidän varauksen, mutta koska työntekijät vuokraavat firmaa omistajalta, ei bookkaus ollut tullut heidän tietoonsa. Saatiin ilmaiset juomat ja kolmeksi yöksi majoitus toisesta hostellista pääkadun varresta. Hei hei bungalowi ja rantamaisema, terve kliininen valkoseinäinen huone, jonne kuljetaan 6 hengen dorm-huoneen kautta ja wc ja suihku jaetaan muiden kanssa. Ilmastointikin saatiin vasta tänään toimimaan.


Eihän tämä nyt ihan ole mitä haluttiin, plus tämä on oikeasti halvempi kuin mitä ollaan maksettu. Mentiin siis eilen illalla Seagateen pytämään vähän kompensaatiota, ajalteltiin että jos edes saataisiin skootteri pariksi päiväksi käyttöön se korvaisi rahallisen menetyksen ja mielipahan. Mitä vielä, mies joka oli vuorossa veti viskiä ja poltteli pilveä eikä suostunut minkäänlaiseen yhteistyöhön. Ei kuulema kiinnosta, jos asiakkaat eivät ole tyytyväisiä, koska ei edes olla heidän asiakkaitaan vaan nettifirman. Hyvä ettei tullut sen tiskin yli kimppuun, kun kysyin saataisiinko edes skootteria käyttää. Pysyttiin kutenkin asiallisina ja vuokrattiin aamulla skootteri muualta ja koitettiin myöskin etsiä muuta majoituista. Kaikki täynnä, mutta tulipa kierrettyä tätä saarta ja nähtyä missä olisi voinut asua. Koh Phanganille tulijoita kehotan ehdottomasti suuntaamaan saaren pohjoisosaan Mae Haad -beachille, siellä näytti olevan bungaloveja rannalla 400-600THB hintaan hulppeissa maisemissa.


Otettiin myös Asiawebdirect.comiin yhteyttä ja sieltä päästä kyllä hoisivat asiat hyvin. Sovittiin, että palauttavat meille rahat yhdestä yöstä ja mennään viimeiseksi yöksi tuonne Seagateen, kun sieltä vapautuu yksi bungalowi, ei sillä että yhtään olisi fiilistä mennä sinne.

Mutta vastoinkäymisiä sattuu. Ymmärrän myös, että tuplavarauksia sattuu ja ettei lisää bungaloweja taiota tyhjästä, mutta luulisi myös, että majoituspalvelujen tarjoajat seuraisivat missä heidän palveluitaan voi varata. Myöskin tyytymättömiä asiakkaita kannattaisi kohdella muuten kuin huutamalla päin naamaa, varsinkin silloin kun asiakas pyytää maksamilleen rahoille vastinetta.



Ei tämä kuitenkaan lannista, eihän tänne muutenkaan tultu hostellille istumaan ja reissu on muuten mennyt tähän asti mainiosti. Teakin sai sukelluskortin suoritettua (jee jee!!) ja omatkin sukellukset meni tosi hyvin; pystyin olemaan molemmilla sukelluksilla pinnan alla tunnin eli omia ennätyksiä rikotaan! Kivaa on myös se, että tänään saatiin Tean kaveri Singaporesta tänne eli Full Mooneja lähdetään valloittamaan kolmestaan huomenna. Pitänee olla mahdollisimman turisti ja hommailla joku Full Moon -teeppari, kun se viime kerralla jäi ostamatta. Sen voi sitten vetää Suomessakin niskaan, jotta tyypit voi olla "uu ooksä ollu tuolla?!!". No ei, mutta onhan se kiva olla joku muisto näistäkin karkeloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti