maanantai 10. helmikuuta 2014

"Iske mies jolla on resortti niin päästään halvemmalla"

 Matka Koh Taolle meni nopsaan, koska nukuttiin suurin osa ajasta. Juuri kun pääsi kehumasta, että onpa siistiä matkustaa junassa niin pakko sanoa, että oli muuten kylmä. Puoliakaan vaunun ikkunoista ei saanut suljettua ja koska yöt ovat täällä muutenkin viileät, kylmä tuuli puhalsi ikävästi sisään. Onneksi oli makuupussi mukana niin päästiin vähän suojaan. Kukin maastoutui miten parhaaksi koki, itse suosimme seuraavanlaista yhdistelmää :)


Koh Tao on mun lempparisaari Thaimaassa, täällä on ihanan rento meininki. Onhan täällä paljon länkkäreitä, mutta se ei jotenkaan haittaa. Niille jotka eivät välitä sukeltaa tai snorklata niin ei ehkä ole oikea kohde, mutta meille tämä on juuri passeli.  Ylpeänä voinkin ilmoittaa, että Tea aloitti OWD-kurssin tänään suomalaisessa Koh Tao Divers-koulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että  jos kaikki menee hyvin, kohta on sukeltavan kaverin paikka ystäväpiirissäni täytetty. JES! Harmikseni sain huomata, että koulu jossa tein oman lisenssini, oli suljettu viime vuonna : ( Löysin kuitenkin mukavan oloisen paikan, josta bookkasin pari sukellusta huomiselle.


Meillä kävi hyvä tuuri hostellin kanssa. Ei varattu mitään majoitusta etukäteen ja hups vain, täällähän olikin aika täyttä. Jouduttiin kiertelemään aikamme ympäriinsä, se on vähän turhauttavaa täällä kuumudessa kaikkien tavaroiden kanssa. Lopulta kuitenkin  löytyi huone 600bht/yö. Hintaan kuuluu myös kuumasuihku, pyyhkeet ja shampoot ja rantaankin on vain pikkumatka. 


200bht vuokrattiin myös eilen skootteri vuorokaudeksi, jotta päästiin kiertelemään sukelluskouluja. Oltiin vähän pihalla sen suhteen missä ollaan ja ajeltiin kauan ympäriinsä ja ihmeteltiin, kun ei millään löydetä sille rantaraitille mille haluttiin. Päädyttiin myös huristelemaan jyrkkää rinnettä ylös. Menomatkahan ei ollut sinänsä ongelma, mutta sitten kun katsottiin alaspäin tajuttiin, että ei ehkä ollut ihan viisain veto ajaa skootteria sinne.. Olisi pitänyt saada videolle kun työnnettiin skootteria alas rinnettä, Tea istui ja minä yritin pitää skootteria takaa kiinni ettei se vaan lähde valumaan itsekseen alas rinnettä. Täällä ollaan tosi tarkkoja nuista skoottereista, joten ei todellakaan haluttu rikkoa/kolhia sitä. Saatiin kyllä heti ensimmäisen 10 min sisään penkki niin jumiin ettei saatu sitä auki ja piti mennä kysymään huotsikalta apua. Ei vain oltu osattu painaa aukaisu nappia tarpeeksi alas asti :) Mutta joo, saatiinhan se skootteri lopulta alas sieltä rinteestä ja päästettiin helpottunut huokaus!


Myöhemmin illasta oli vähän partyfiilis, vaikkei tämä mikään partysaari olekaan ja oli myöskin sunnuntai. Pikku vikoja, koska onnistuttiin löytämään saaren ainut baari, jossa soi musiikki ja siellähän sitä sitten taas jorattiin pöydillä. Tänään luonnollisesti podettiin seurauksia ja päätettiin viettää päivä rennosti maaten rannalla ja käyden välillä pulahtamassa vedessä. Pelastettiin myös kala joka oli ajautunut hietikolle. Nakattiin kaveri takaisin syvempiin vesiin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti