lauantai 8. helmikuuta 2014

Mitä tuo munkki tuijottaa, eihän sillä ole oikeutta

Tea tuli tänne eilen illalla jee! Super mukavaa saada oma kaveri tänne, jolle voi höpötellä ja vielä omalla kielellä. Vaikka olenkin tutustunut ihmisiin, niin tuossa porukassa jossa eniten vietän aikaa ei ole kuin pari tyttöä. Mukavia ovat molemmat, mutta ei kyllä olla suuremmin bondailtu.


Se on loma nyt! Tunneilta saa olla enintään kolmesti pois niin käytän yhden lintsausviikon tähän. Kuun lopussa onkin mid term -kokeet, joten tämän reissun jälkeen pitää olla nenä kiinni kirjoissa. Otin vähän koulujuttuja mukaan, jotta välttäisin uniongelmat. Pari sivua kun lukee niin nopea simahdus on taattu. Otettiin varman päälle ja tultiin puolitoista tuntia ennen junan lähtöä asemalle, jotta varmasti ehdittiin junaan (kun on tässä lähihistoriassa esim lento missattu..). Seuraavat 12h siis matkataankin Koh Taoa kohti.


Minä olin vastuussa lippujen hankinnasta, joten tottakai piti ottaa hinnaltaan  opiskelijaystävällisimmät lippuvaihtoehdot. Opiskelijaystävällisyys on tässä tapauksessa matkustaminen junan kakkosluokassa istumavaunussa Chumphoniin ja siitä bussilla satamaan, josta hypätään lauttaan. Tämä kakkosluokan vaunu on myös ihan mukava, tuulettimia on riittävästi ja penkitkään eivät ole liian kovat. Jos haluaa matkustaa vähän nopeammin, satamasta on mahdollista ottaa lautan sijasta speed boat. Se on kuitenkin vähän kalliimpi ja itse olen sitä mieltä, että mihinkäs tässä lomalla on kiire! Tulen samalla tavalla takaisin Bangokiin kymmenen päivän päästä, oisihan tuota lentääkin voinut, mutta jokseenkin juna ja bussi matkailussa on oma fiiliksensä. Hintaa tuli edestakaisin matkalle 2090 bht, eli noin 40€, eikä kuulkaas vaadita opiskelijakorttia.


Kävin myös eilen kampaajalla vähän raidoittamassa hiuksia ja leikkaamassa huonot latvat pois, maksoin neljäsosan siitä mitä joutuisin maksamaan Suomessa. Olisi hauskaa, että mun päätä haroi kolme eri tyyppiä, kaksi raidoitti, yksi pesi, toinen kuivasi ja sitten taas kolmas leikkasi. Moni ei varmaan huomaa eroa, mutta kyllä tuli kivannäköiset! Sellaiset viileän vaaleat raidat eikä ollenkaan kellertävät.

On todellakin tullut mietittyä, että vaikka Suomi onkin sinänsä ihan toimiva maa ja siellä on kaikki läheiset, niin ei sinänsä haittaisi asua jossain muualla, jos siellä pystyisi takaamaan itselleen paremman elintason ja lämpötila pysyisi siedettävänä kauemmin kuin sen 3kk.Täällä on jotenkin hienoa katsoa ihmisiä, joilla ei ole kiire mihinkään. Meidän talon edessä istuskelee päivät pitkät mopotaksikuskeja, jotka vain pelailevat ja rupattelevat ja vaikuttavat silti tyytyväisiltä. On myös kiva napata katukeittiöstä jotain syötävää matkalla kotiin. Suomessa ei katukeittiö pysyisi pystyssä edes kymmentä minuuttia kaikenmaailman hygieniasäädösten vuoksi. Nuo kulkukoirat vain säälittävät tosi paljon. Eilen kun menin metrolle luulin nähneeni kuolleen koiran, tänään se kuitenkin onneksi hengitti. Tekisi niin kovasti mieli antaa sille ruokaa, mutta ei oikein kannattaisi ettei se totu. Koska ei oikein osaa olla välinpitämätön, tehtiin kuitenkin muovipussista ”kuppi” johon jätettiin sille vähän vettä. Ja kyllähän se joi. Voi parkaa. Kohta varmaan  käytän vapaapäivät siihen, että roudaan Tesco Lotuksesta luita kaikille Bangkokin kulkukoirille. Ei sillä, parempi sekin kuin rahdata mohito-juomia.

Wine Connection viini ja tapas-ilta

Lupasin tuosta Kreikan työharjoittelupaikastakin kertoilla. Vielä on paperihommat itsestäni riippumattomista syistä vähän vaiheessa eli en ole Suomen kouluun lähetellyt vielä mitään. Kreikan päästä on vahvistus kuitenkin tullut, että haluaisivat minut sinne. Kyseessä on siis Bella Vista Beach Hotel, joka on persoonallinen perheyritys Corfun saarella Benitses rannalla. Tarkoitus on viettää siellä neljä kuukautta tehden kaikkia hotellin töitä respasta, baariin ja tarjoiluun. Lisäksi neljäsosa harkasta on management&marketing hommia, jotka sitten liittyvät enemmän opintoihini. Sain itse vaikuttaa työnkuvaan ja näillä näkymin tulen vastaamaan yrityksen online markkinoinnista, kuvaamaan ja editoimaan markkinointivideon ja mitä luultavimmin kirjoittamaan myös blogia.  Kaiken kaikkiaan tarkoituksena on käyttää opinnoissani oppimiani taitoja yrityksen brändin kehittämiseen. Tuo markkinointivideo oli heidän toiveensa. Vähän jänskättää, koska vaikka meillä on koulussa jotain kuvaus/editiointi hommia ollut niin en ole koskaan ollut vastuussa niistä yksin ja en koe olevani kovinkaan vahvoilla kyseissä jutuissa. Mutta pitää muistaa, että tämä on työharjoittelu ja Kreikankin päästä painottivat, että oppimaanhan sinne mennään. Eli pitää ottaa haaste vastaan ja koittaa olla stressaamatta :D 


Koska tuo on suhteellisen pieni yritys, kommunikointi on ollut rentoa ja pääosin sujuvaa ja on hienoa, että siellä pääsee tekemään monenlaisia juttuja. Uskon, että tuolla saan hyvän käsityksen matkailualasta ja sen eri puolista eli vähän näen haluanko työskennellä sillä saralla tulevaisuudessa. Lisäksi tykkään istua koneella, joten online markkinointi on tosi jees! Mielestäni tämä kuulostaa suhteellisen toimivalta setiltä eli toivon ettei Jamkin päästä tule estettä sille etten tee harkkaa levy-yhtiössä saatika festareilla, joihin meidän linjan ihmiset aika usein suuntautuvat. Silloin kun töitä tehdään ilmaiseksi, pitää paikan todellakin olla mielekäs, muutoin on motivaatio aika nollissa :)

Mutta nyt nautin peri thaimalaaisesta junamatkailusta ja syön porkkanoita. Itse olisin ottanut evääksi KitKatia sun muuta, mutta koska Tea, metsästettiin porkkanoita pitkin Bangokia! Eli onhan ne syötävä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti