lauantai 8. maaliskuuta 2014

Telttailemassa Khao Yailla

Täällä lekotellaan pari päivää Koh Sametin saarella ja naputtelen rantaravintolasta. Meillä on super rauhallinen hotelli ja kerrankin ei ole hirveästi suunnitelmia tutkia saarta läpikotaisin. Tajusin, että on ihan jäänyt julkaisematta yksin mun lempireissuista tähän mennessä, kun oltiin neljän ihmisen voimin Khao Yain kansallispuistossa pari päivää helmikuun alussa.


En ikinä Suomessa ole perustanut minkäänlaisesta eräilystä, mutta ajattelin luopua ennakkoluuloista kun kaverit kysyivät mukaan parin päivän reissulle kansallispuistoon. Mahdollisuus nähdä tiikereitä ja norsuja oli hyvä houkutin! Yksi norsu näkyi, mutta tiikerit pysyivät visusti piilossa. Khao Yain kansallispuisto on myös ihan siedettävän matkan päässä Bangkokista, joten tuollainen minireissu oli helppo tehdä koulupäivien välissä. Siispä hypättiin Mo Chin bussiasemalta aamulla bussiin ja kolmen tunnin päästä oltiin kylässä, josta saatiin vuokrattua skootterit vuorokaudeksi, joilla sitten ajeltiin noin puolisen tuntia kansallispuiston porteille. Siitä oli vielä n.20 min matka leirintäalueelle, josta vuokrattiin teltat varusteineen.


Bookattiin illalle myös night safari, josta ei kyllä ollut kovin korkeita odotuksia. Matka taitettiin lava-autolla ja nainen osoitteli taskulampulla ympäriinsä. Olisin toivonut että oltaisiin käyty enemmän sivuteillä,  niin olisi ehkä voinut näkyä enemmän eläimiä, mutta aika pitkälti pääteitä mentiin. Lyötiin vetoa montako eläintä nähdään ja veikkasin viittä. Se oli liikaa toivottu, mutta nähtiin kuitenkin piikkisika, joku fretin näköinen otus, peuroja ja hiiri. JES! Myöskin näin retkeilyä suuresti harrastava ihmisenä vaatetuspuoli oli aika puutteellinen ja odotin vain että safari loppuu, koska paleli niin paljon. Illalliseksi nautin nuudeleita ja otin kylmän suihkun. 

Ei ehkä uskoisi, mutta olin ihan fiilareissa, että pääsin telttailemaan ja en edes kaivannut mitään hienouksia. Ollut monena kesänä Suomessakin mielessä, että keräisi porukan ja lähtisi telttailemaan, mutta jostain syystä ei ole tullut toteutettua. Sen kyllä huomasi, että en ole paljon telttoja kasaillut. Tuolla leirintäalueella oli myös thaimaalainen vanha nainen telttailemassa sellaisessa 1m x1m miniteltassa ja hänellä oli Nokian vanha puhelin, jolla hän otti valokuvia meistä ja naureskeli, kun koitettiin saada telttoja kasaan. Meni hetki tajuta mikä keppi pitä sujauttaa mihinkin, mutta lopulta tuli valmista! Yöllä oli tosi kylmä, onneksi olin osannut vähän ennakoida ja olin vuokrannut extra viltin. Tuolla telttojen välissä myöskin hiippaili apinoita ja peuroja niin mitään ruokaa ei uskaltanut jättää telttaan, jottei tulisi kutsumattomia vieraita.


Aamulla haluttiin lähteä katsomaan auringonnousua ja mahdollisesti myös bongailemaan eläimiä näköalatornille. Siispä viriteltiin herätyskellot jo viideksi. Kellon soidessa toimin aurinkovastaavana, kurkkasin teltasta ja totesin, että oli vielä aivan liian pimeää ja sumuista lähteä huristelemaan skoottereilla mihinkään. Taidettiin torkuttaa yli kuuteen ja lopulta kun päästiin liikkeelle, aurinko oli jo aika ylhäällä. Mutta ei se mitään, oli silti hienoa huristella niin aikaisin aamusta kansallispuistossa, kun ketään muita ei tullut vastaan. Tuolla mieli lepäsi. Kerrankin, yleensä se ei oikein lepäile missään!

Ennen kotimatkaa tehtiin vielä vajaan parin tunnin vaellus vesiputouksille. Bongattiin muutama vesiputous, mutta aika perinteisen lirujahan nuo oli. Khao Yailla olisi helposti viettänyt toisenkin yön eli voi olla, että pitää vielä mennä joku kerta takaisin. Mun eräilyvietti on selvästi löytynyt. Mikä parasta, kukkaroakaan tämä reissu ei verottanut paljoa ja alle 20€selvittiin:

skootteri 400THB, teltta 200THB, maakuupussi, alusta tyynyt ym. 30-50THB/kpl. Bussiliput maksoivat 180THB/suunta ja night safari 60 THB/henkilö.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti