maanantai 17. maaliskuuta 2014

Who needs so many temples.


Tähän päivään on mahtunut naurua. Käytiin Raheelin kanssa Ayutthayassa pyörimässä ja harrastamassa hivenen kulttuuria näin vaihteeksi. Oli aivan järkyttävän kuuma! Sitä oikein tuntee miten energia valuu pois sitä mukaa, kun aurinko alkaa porottaa. Ayutthaya oli meille kummallekin sellainen kohde, että ei oikein kehtaa olla käymättäkään, kun se sijaitsee vain tunnin matkan päässä Bangkokista.

Aamulla sain taas huomata, että minulla tahtoo olla aina paljon ideoita, mutta suunnittelupuoli toisinaan mättää.. on tapana luottaa, että kyllä ne asiat sujuu. Tämän vuoksi ei sitten tullut tsekattua etukäteen mistä bussi lähtee aamulla. Olin vain ilmoittanut Raheelille, että nähdään Ekamain bussiasemalla klo 8 ja eihän se bussi sitten sieltä lähtenytkään. Saatiin kuitenkin hypättyä mini vanin kyytiin Victory Monumentilta ja päästiin matkaan kohti Ayutthayaa vain hippasen aikataulusta myöhässä.


Ayutthayaan päästyämme piti löytää aamiaista ja kahvia. Perinteisen kahvilan löytäminen osoittautui kuitenkin mahdottomaksi, joten päädyimme seikkailemaan paikallisilla markkinoilla ja syömään aamiaiseksi kanavartaita pähkinäkastikkeella ja nuudelisoppaa kalalihapullilla katukeittiöstä. Oli hyvää! Itse markkinoilta luonnollisesti löytyi kaikenlaisia herkkuja nyljetyistä kanoista sammakoihin, joten tuoksujen sekamelska nyt oli sanomattakin aika eteerinen. Aina mietityttää, että kuka nämä kaikki ruoat syö, koska Thaimaa on täynnä katukeittiöitä ja ruokakojuja. Vahvasti uskon, että ruokamyrkytyksiäkin olisi vähemmän, jos niitä +35 lämpöasteessa lojuvia lihatuotteita ei myytäisi niin paljon.



Vatsat täynnä hyppäsimme tuktukiin, joka vei meidät lähemmäksi temppeleitä, jotka on ripoteltu sinne tänne vanhaa kaupunkia kuitenkin kävelyetäisyyden päähän toisistaan. Yllätys yllätys, kuitenkin jo kahden temppelin jälkeen meillä molemmilla oli vähän sellainen olo että riittää. Pientä temppeliyliannostusta selkeästi havaittavissa. Loputa kuitenkin tsempattiin ja käytiin tsekkaamassa kaikki neljä temppeliä, joita infopisteen mies suositteli.



Odotin tuolta paikalta vähän enemmän, olisi ollut niin kiva päästä nuiden rakennelmien sisään seikkailemaan jne. mutta perinteisesti kakki kivahan on kiellettyä. Yksi turisti näkyi vastustavan sääntöjä ja kiipeilevän yhden temppelin päällä. Muuten hyvä, mutta kirkkaan siniset shortsit vähän pilasi sen suunnitelmat. So busted. Temppelihin piti myös maksaa jokaiseen erikseen, jotta pääsi sisään temppelialueelle. Yhdestä onnistuin saamaan opiskelijakortilla alennusta, toisessa oli himo nihkeä lipunmyyjä, joka ei suostunut. Siihen tui myös joku thaimies päivittelemään viereen ja hokemaan kovaäänisesti ”impossible”, kun edes kehtasin kysyä alennusta.  Sinänsä typerää, koska yleensä tällaisista ”museokohteista”  ja myös kansallispuistoista tulisi saada opiskelijakortilla alennusta.


Oltiin myös onnekkaita ja päästiin näkemään thainyrkkeilyä, temppelialueella järjestetyssä ilmaistapahtumassa. Vähänkö olin mielissäni, koska kyseisen lajin katsomaan meneminen Bangkokissa on ihan kamalaa rahastusta, jos sattuu olemana länsimaalainen.


Takaisin Bangkokiin suunnattuamme tehtiin pieni ruokaturnee. Hamppari yhdessä paikassa, jätskiä toisessa ja lopuksi kahvit ja väsynyttä läppää. Sitten oli kiva raahautua kotiin. Eilen kävin muutes katsomassa LEGO-leffan, joka oli ihan todella hauska! Makoilin poolilla ja muutamat tämän talon asukkaat kysyivät mukaan leffaan. Bangkokissa on kiva käydä leffassa, kun hintaa lipulla on 3-5€ ja elokuvateatterit ovat oikein mainioita.

Huomenna on tiedossa kahvittelua yhden thaitutun kanssa, jonka tunnen sukulaisten kautta. Hän myös vie minut moikkaamassa hammaslääkäriä. Tuskin mitään ihmeitä on pielessä, mutta ajattelin hankkia nopean diagnoosin, kun vähän on kipuja ja en todellakaan halua raahautua Laosissa hammashoitoon.. Laosin suunnitelmat muuttuivat sen verran, että tajuttiin ettei oikein ole aikaa suunnata etelää kohti, kerta meillä on vain viikko aikaa ja matkustamiseen menee aina vuorokausi. Eli luultavimmin Pohjois -ja Keski-Laosissa tullaan pyörimään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti