keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Corfu/muutin vaihteeksi saarelle

Täällä ollaan! Kreikassa siis. Teen siis 4kk työharjoittelun Corfun saarella, Bella Vista nimisessä hotellissa. Työnkuva ei ole vielä täysin selvillä, koska minulla on kaksi ensimmäistä päivää vapaata, jotta ehdin vähän sopeutua. Hotelli, jossa tulen työskentelemään sijaitsee Benitses-rannalla, josta on n. 13km matkaa kaupunkiin. 

Hieman piti tapella väsymystä vastaan ja tsempata motivaation suhteen, varsinkin ennen lähtöä. Oli niin mukava nähdä kavereita ja ihan vaan olla Suomessa, että luulen että tämän setin jälkeen saavat ulkomaankomennukset hetkeksi riittää. Ei sillä, totta kai olen kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden kokea kaikenlaista ja mennä sinne tänne. Toisaalta,  kun kauniita paikkoja ja uusia kokemuksia tulee jatkuvalla syötöllä lisää, voisin erästä mainosta lainatakseni todeta että ”reissasin vähän liikaa ja nyt turvottaa”.

I'm in Greece now! I'll have a few days off and then I'll start my internship in Bella Vista Bech Hotel, I'm looking forward to that. I'm not quite sure yet, what I'm expected to do but I'll find that out soon.

It wasn't easy for me to leave Finland and all my friends once again. I think that after this time in Greece, I'll stay in Finland for a while. Of course I'm super grateful for having a chance to experience so many new places but after a while, all the pretty places start to look to same.





Sopeutumista Kreikkaan kuitenkin helpottavat ihan todella mukavan oloiset ihmiset.  Minut tuli lentokentältä hakemaan paikan omistaja ja hotellille päästyäni sain tutustua muihin harjoittelijoihin. Kaikki harjoittelijat eivät ole vielä saapuneet ja osa lähtee jonkin ajan päästä pois, mutta tällä hetkellä meitä on vissiinkin 10 ihmistä, suurin osa eri maista. Hauska sattuma, että yksi hollantilainen harjoittelija on myös lähdössä Thaimaahan vaihtoon, samaan kouluun missä itse olin. Kaikki me harjoittelijat asumme yhden asunnon alakerrassa.

When I first arrived here, I felt very welcomed right away since my boss and all the other interns were so nice. There are ten interns working here at the moment and we share a flat together.



Sanotaanko että jollekin tämä asunto olisi saattanut olla pienoinen järkytys, mutta kun on tullut nukuttua vähän siellä sun täällä, niin kyllä tämä menettelee. Täällä on vielä vähän remonttikin kesken, nyt joudun jakamaan todella pienen huoneen kolmen muun tytön kanssa ja tavarat eivät mahdu mihinkään. Onneksi pääsemme muuttamaan isompaan huoneeseen, kun se on valmis. Lisäksi asuntoon kuuluu keittiö, kylppäri ja jaettu olohuone/ruokailutila/"kuntosali".  Kaikki paikat ovat sillain sopivasti rempallaan, mutta onhan tämä omalla tavallaan ihan sympaattinen. Vähän kuin asuisi jossain nuorisotilassa haha. Nyt tulee sitten kokemusta kommuuniasumisesta ihan urakalla! Pitänee ottaa sitä omaa aikaa eli ellatimeä sitten vaikka lenkkeilemällä. En kyllä tiedä onko tämä ihan parasta lenkkeilyseutua, kun tiet ovat niin mutkaisia ja kapeita, joten vastaantulevaa liikennettä ei oikein nää.

At the moment, I share a small room with three other girls but we'll move into a bigger room soon which is under renovation at the moment. The flat isn't actually the newest one but I'm used to sleeping in random places so I don't really mind. Hopefully living with so many people will work out well. Since I also enjoy being alone, I probably try to go jogging to get some alone time haha. Not quite sure if it's a wise idea though since these serpentine roads are full of traffic. 


Aamulla tuntui siltä, että jotain urheilua nyt heti, joten lähdin toisen harjoittelijan kanssa kävelylle läheiselle vuorelle/kukkulalle, jonka huipulla oli vanha kirkko. Reitti oli n. 10 km ja huipulta oli mukavat näkymät. Taasen sitten asustelen postikorttimaisemissa! Thaimaan lämmön jälkeen tämä ilmastokin tuntuu melkeinpä viileältä. Ajattelin, että tuon lenkin kun nakkaan kolmesti viikossa niin jospa se kuntokin palautuisi taas normaaliksi.. Thaimaassa kun liikunta jäi melkein kokonaan pois. No good.

This morning a did a 10km walk to a nearby hill/mountain with another intern to see the old church and the beautiful view.  Not a bad place to live! Even the weather feels nicely cool in comparison to the heat in Thailand.. If I do this walk three times a week, I'll be in a good shape when I get back to Finland haha.


Huomisen olen vielä vapaalla, ehkä lähden Corfun kaupunkiin kiertelemään aamusta. Pääsisinpä ainakin sähläilemään nuilla paikallisbusseilla. En ole vielä hankkinut prepaid-liittymää, mutta täällä on useimmissa paikoissa on wifi eli ikävän iskiessä voi whatsapata tavalliseen tapaan ja vastailen mahdollisuuksien mukaan!

I have a day off also tomorrow, so I thought about visiting the city, would be fun to use the local buses. I haven't bought a prepaid yet since there is wifi almost everywhere, so in case you need to reach me, whatsApp works just fine:)








2 kommenttia:

  1. Supertsempit sinne nyt! Todella kiva, että tyypit vaikuttaa mukavilta, kyllä se 4 kk sitten sujuu siellä kommuunissakin x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, otan tsempit käyttöön! :) Ja joo, eiköhän siellä yksiössä ehdi sitten yksin jumittamaan ihan riittävästi kunhan pääsen takaisin Jkl

      Poista