sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Byron Bay/Nimbin

Heipä hei!

Vihdoinkin pääsin nettiin eli pitkä postaus tiedossa. Byron Bayssä olen viihtynyt nyt kolme päivää ja nopsaan ja mukavasti on aika mennyt. En ollut varannut kentältä mitään kyytiä, mutta sain buukattua itseni sieltä bussiin, joka nakkasi suoraan Backpackers Holiday Village -hostellille. Varasin sen jo ajat sitten Suomesta käsin ja vitsi oli onnistunut valinta! Asun kahdeksan hengen huoneistossa, jossa on kaksi neljän hengen huonetta, kylppäri ja keittiö/olohuone. Saapuessa oli kyllä vähän orpo olo, kun huoneistossa ei ollut ketään paikalla ja muutenkin mietitytti tutustuuko tyyppeihin. Siitä se sitten kumminkin lähti ja varsinkin ilta oli yksi hauskimmista aikoihin; istuttiin iltaa porukalla ja pitihän sitä itsekin vähän viiniostoksilla käydä. Juomapeli vauhditti illan käyntiin ja siitä suunnattiin Cheeky Monkeys baariin, joka onkin näppärästi tuossa tien toisella puolella. Täällä ollaan näköjään tosi tiukkoja turvatoimien kanssa, ja taisipa siinä niin käydä, että jokainen tuosta porukasta nakattiin yksitellen ulos.

Ranta on parasta 

Aamulla heräsin siihen, kun israelilainen huonetoveri heräsi 9:45 ja sanoi lähtevänsä retkelle Nimbiniin klo 10 ja minäkin ehtisin vielä ostaa lipun vastaanotosta. Noh, enpä ollut tapani mukaan paljoa päivää suunnitellut, joten päätin lähteä mukaan, kun hintakin oli vain 35 dollaria.  Matkaa taitettiin iloisen värisellä hippibussilla, jonka kuski kertoi seksistisiä vitsejä ja luukutti musiikkia. Oli kyllä huipputyyppi. Olin kuulemma kolmas suomalainen ikinä, joka on osallistunut retkelle.

Bussi oli täynnä kivoja tarroja
Nimbin osoittautui kyläksi, joka on vähän kuin jämähtänyt 60-70-lukujen hippiaikaan ja on pilvenpolttajien paratiisi, oli meinaan kamaa saatavana. Mummelit kauppitteli sitä kekseinä ja kakkuina ja vaikka missä muodossa. ”Don’t buy from that other bitch, I’ve got the real stuff”. Myös kävelykatu haisi pilveltä. Näkyi siellä myös poliisiasema olevan, mutta ei varmaan tuo huumelainsäädäntö ole ihan ykkösasia.. Nimbinissä oli hauska käydä, mutta itse en jotenkin osaisi tuolla kauaa olla.


Matkalla Nimbiniin käväistiin myös Killen Falls nimisessä paikassa. Se oli sellainen kalliolampi,  johon laski pieni vesiputous. Hurjan nätti! Nyt voin sanoa käyneeni vesiputouksen takana, smaragdia en kyllä löytänyt. Illasta istuttiin iltaa vähän rauhallisemmissa merkeissä vaikka baariinhan sitä tuli taas päädyttyä. Täällä hostellilla järjestettiin myös barbeque, mutta en ilmoittautunut ajoissa mukaan, joten jäi omalta osaltani väliin. Baarissa tutustuin kivoihin ihmisiin, joiden kanssa vietin tämän päivän rannalla. Pronssiväriä lähdettiin hakemaan, mutta paikoittain tuo iho taitaa taittaa  enemmänkin ravun suuntaan. Huomiskesi bookkasin sukelluksen eli Julian Rocks tiedossa! Hintaa oli 95 dollaria eli noin 63e, mikä on maan yleiseen hintatasoon nähden aika siedettävä summa. Toivotaan, että menee hyvin. 


Kävin myös yhden matkanjärjestäjän luona jutustelemassa, mitä kannattaisi tehdä nämä pari viikkoa täällä ennen kuin lennän pohjoisempaan. Harkinnan alla on ostaa 9 pv matka & majoitus paketti, joka sisältäisi Surfers Paradise + Noosa  + Fraser Islands + Brisbane. Onhan se hinnakasta, mutta toisaalta tuolla tavalla olisi helpompi, kuin se, että alkaisi itse jotain lippuja säätämään. Onneksi on vielä muutama päivä aikaa miettiä. Vajaa viikko Byronissa on kuitenkin riittävästi vaikka paikasta kovasti tykkäänkin. On vaan aika jännä fiilis, kun ihmiset vaihtuvat koko ajan ja tuntuu, että pitäisi olla jatkuvasti sosiaalinen ettei vain jäisi mistään kivasta ulkopuoliseksi. Kaverin kanssa matkustaminen on siinä mielessä helpompaa, että aina on seuraa ja joku johon turvautua. Toisaalta nämä reissutyypit on niin rentoa ja sosiaalista porukkaa, että ei ole pahemmin yksinäiseltä tuntunut. Eiköhän myöskin small talk ala tässä muutaman viikon mittaan sujua vielä luontevammin! Myös yksi tuttu muutaman vuoden takaiselta reissulta  laittoi viestiä, että asuu nyt Sydneyssä ja voisi näyttää kaupunkia, jos olen sinne päin menossa. Vitsit kun Sydney jää vähän väärään suuntaan tältä reitiltä mitä olen miettinyt vaikka mitään varauksia en olekaan vielä tehnyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti