perjantai 6. joulukuuta 2013

Singapore!


Pääsin Australiaan ja odottelen kentällä bussia. Olin reipas ja naputtelin lennolla Singapore juttuja :)

Vaikka alku ei mennytkään ihan putkeen, loppuaika Singaporessa sujui oikein mainiosti. Asuin kaverini ja hänen kahden suomalaisen kämppiksensä asunnossa noin tunnin matkan päässä ” keskustasta” aivan Temasek Polytechnicin vieressä, jossa tytöt olivat koulussa. Asunto oli tosi hieno, ei pahat maisemat 10 kerroksesta.. Suomessa opiskelija-asuntoihin ei useimmiten uhrata montaa neliötä, mutta Singaporessa selkeästi ymmärretään, että kyllä opiskelijakin tarvitsee elintilaa.


Koska Tealla oli koulua,  tutustuin kaupunkiin alkuun itsekseni ja olinkin katsonut valmiiksi muutamia paikkoja, joissa halusin käydä. Ykkösenä oli Gardens by the Bay puutarha. Päästäkseni sinne minun tuli matkustaa ensin bussilla ja vaihtaa sitten metroon, jossa oli yksi vaihto linjalta toiselle. Sain niin hyvät ohjeet, että ei ollut ongelmia löytää paikalle vaikka en olekaan kovin tottunut metrolla ajelemaan. Niille jotka Singaporeen tulevat käymään, suosittelen ostamaan metrokortin, joka käy sekä busseissa että junissa. Kortti maksaa 12 dollaria ja tulee näin ollen paljon halvemmaksi kuin taxi, koska metrokortilla yhden matkan hinnaksi tulee vain noin 1 dollari. Kivaa on myös, että kaupunkia alkaa hahmottamaan ihan eri lailla, kun käyttää julkisia. Varsinkin bussilla ajellessa tulee samalla nähneeksi vaikka mitä matkan varrella oikeastaan ilmaiseksi. Metroasemat olivat myöskin aika uudennäköisiä ja opasteetkin selkeät, joten eksymisestä ei ollut pelkoa.

Gardens by the Bay on siis puutarha, joka sijaitsee Marina Bay:ssä. Paikan tunnistaa torneista, jotka on koristeltu hienosti. Lähellä on myöskin suuri maailmanpyörä, josta pääsee ihailemaan kaupunkia korkealta.  Se on oikeastaan kuin London Eye, mutta suurempi. Itse jätin sen kuitenkin väliin, kun ei nuo korkeat paikat oikein nappaa, varsinkaan jos pitää seistä jossain läpinäkyvässä häkkyrässä.


Gardens By the Bayssä on eri osioita, ja paikka on jaoteltu eri maiden mukaan. Sieltä löytyy esimerkiksi niin intialaista kuin kiinalaistakin puutarhaa ja alueella saa kierrellä mielensä mukaan ilmaiseksi. Jos kuitenkin kasvit enemmältikin kiinnostavat, sisätiloista löytyy lisää puutarhoja, joihin on mahdollista ostaa lippuja, joiden hinta taisi olla siinä 15-20 dollarin kieppeillä. Oma aikani oli kuitenkin rajallinen, joten päätin ihailla puutarhaa Cloud Forestista käsin, joka on kävelysilta tornien välillä. Viittä dollaria vastaan ylhäällä sai viettää 15 minuuttia ja siinä ajassa ehti napsia riittävästi photoja. Harmillista kyllä, sää oli vähän sateinen. Alas tultuani kiertelin vielä aluetta lammenrantaan rakennettua kävelytietä pitkin. Kokonaisuutena paikka vastasi täysin odotuksia ja oli kiva päästä kuvista tuttuihin paikkoihin.


Aluksi oli tarkoitus lähteä seuraavaksi Chinatowniin, mutta päätin kuitenkin olla lähtemättä ja suuntasin takaisin metroasemalle, josta pääsi läheiseen ostoskeskukseen. Siellähän olisi ollut vaikka, mitä mutta pysyin vahvana, koska tämä ei ole shoppailumatka. Ainakaan vielä tässä vaiheessa :D Siispä meninkin syömään Food Courtiin, jossa oli paljon kojuja, joista sai erimaalaisia ruokia mielensä mukaan. Päädyin kiinalaiseen, mutta en oikein tajunnut systeemiä miten ne jutut piti siihen lautasella valita. Lopulta siihen päätyi ainakin kanaa, riisiä, ja jotain kaalimössöä?? Eipä nuita aina oikein tunnista, mutta pääasia, että nälkä lähti.

Ruokailemasta lähtiessä huomasin kyltin Art &Science museosta, josta olin myös kuullut juttua, joten päätin käydä katsomassa olisiko joku mielenkiintoinen näyttely menossa. Olihan siellä ja vielä ilmaiseksi. Kyseessä oli Karl Lagerfeldin Little Black Jacket -valokuvanäyttely, johon hän oli kuvannut eri julkisuuden henkilöitä sama Chanelin takki päällä. Tykkäsin kovasti.



Näyttelyn jälkeen kiertelin vähän ympäriinsä ja lopulta suuntasin takaisin Tean luo, koska suunnitteilla oli lähteä illasta vähän tanssahtelemaan. Olinkin päivällä puutarhasta käsin ihaillut yhtä hotellia, joka näytti siltä, että siellä on laiva katolla. Kuinkas sattuikaan, että siellähän oli yökerho, jossa oli sopivasti vielä Ladie's Night, joka takasi meille ilmaisen sisäänpääsyn ja viinilasillisen. Kun on nuita baareja jo tähän ikään mennessä tullut jonkin verran nähtyä, voi vaan todeta, että oli muutes upein paikka missä olen käynyt. Kelpasi lipittää viiniä 57. kerroksesta ja ihailla kaupunkia yövalaistuksessa.

Baari oli tuossa rakennuksessa
ja maisematkin maistui

                                                              Nyt kamat kasaan ja bussiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti