tiistai 17. joulukuuta 2013

Fraser Island


Heipat Noosasta! Palasin eilen Fraser Islandilta, joka on sellainen iso hiekkasaari, josta löytyy niin rantaa kuin sademetsääkin. Reissu, jolla olin mukana, oli 4WD –safari eli matkaa taitettiin maastoautoilla. Meitä oli neljä autollista porukkaa. Halukkaat pääsivät itsekin ajamaan, mutta itse jätin suosiolla väliin :D Tuolla nimittäin piti olla tarkkana ettei jää jumiin, koska kaikki ”tiet” olivat hiekkaa. Toisekseen oli vaan siistiä istua kyydissä, kun huristeltiin pitkin rantaa ja sademetsän läpi. Oli aika töyssyistä menoa!


Matkaan lähdettiin aikaisin toissa aamuna ja lossille, joka kuljetti meidät Fraserille, oli täältä Noosasta matkaa noin parisen tuntia. Koska tämä oli kahden päivän ja yhden yön retki, aikataulu oli aika täyteen bookattu. Saarelle päästyämme ajelimme ensin rantaa pitkin ja pysähdyimme lounaalle johonkin resorttiin. Sen jälkeen jatkoimme matkaa hylylle, joka oli uponnut 1900-luvin alussa. Itsehän olin tietty innoissani, koska tykkään hylyistä. Oli siitä vielä jotain jäljellä! Siitä siirryimme joelle, jonka virran mukana oli mahdollista kellua. Oli niin rentoa, että vedin sen setin kahteen kertaan :) Jotkut oli nössöjä ja vaan käveli koko matkan. Mulla oli vielä eilen aika kipeä olo, tuntui että olotila meni vain takapakkia, mutta koitin tsempata. Panacodia piti vetää 4x2kpl päivässä+ plus muut lääkkeet, joten voin kertoa, että ei ollut ihan skarpein fiilis. Lisäksi ei oikein jaksanut olla sosiaalinen, mikä harmitti tosi paljon. Meidän porukassa oli lauma intialaisia, jotka olisivat olleet tosi halukkaita juttelemaan, mutta ei vaan yksinkertaisesti jaksanut selittää kymmenennettä kertaa mitä opiskelen, mikä tarkoitus mun tatuoinnilla on ja että on tosi jees matkustaa yksin, joten koitin jättäytyä vähän taaemmas. 

Kille
Siinä vaiheessa, kun oli vuorossa bush walk lake Wobby-järvelle, iski pieni epätoivo siitä, miten jaksan siinä kuumuudessa, mutta jaksoin sinne kyllä ihan hyvin. Järveä ympäröivät suuret hiekkadyynit, joten oli mahtavat maisemat ja virkistävää pulahtaa viileään veteen. Takaisin tullessa olo huononi tosi paljon, joten pyysinkin, että kun päästään majapaikkaan voisin mennä nukkumaan. Siellä sitten otin parin tunnin nokoset sillä aikaa kun muut teki illallista. Heräsin syömään, mutta heti ruoan jälkeen totesin, että pakko saada nukkua lisää. Harmillista jäädä paitsi illanvietoista, joissa yleensä tutustuu ihmisiin parhaiten, mutta ei voi mitään, kun silmät ei vaan pysy auki. Onneksi tuo Panacod kuuri loppui aamulla niin jospa vireystila palautuisi normaaliksi!

Lake Wobby
Lake McKenzie
Eilen oli retken toinen päivä, herättiin aamiaiselle seitsemältä ja lähdettiin käymään Lake McKenzie –järvellä, joka oli myös nätti. Itse kuitenkin pidin toisesta järvestä enemmän. McKenziellä vaan otettiin rennosti ja sain jopa pitää kilpparia kädessä, se kylläkin hyppäsi karkuun : ( Parin tunnin auringossa lekottelun jälkeen suuntasimme kävelylle sademetsään, jonne oltiin tehty kävelyreitti, ja myöhäiselle lounaalle. Sitten olikin aika lähteä taas rantaa kohti ja odottamaan lossia. Intialaiset halusi mun kanssa muutaman yhteiskuvan hahah. Nyt Olen takaisin Noosassa ja voi järkytys, kun tajusin et mut oli bookattu 14 hengen dorm-huoneeseen… ei kiva. Muutenkin kaipaisi omaa rauhaa, kun pitää niistää 2 min välein. Bussi Brisbaneen lähtee nyt parin tunnin päästä 10:10 aamulla. Pitää koittaa Brisbanessa bookata Cairnsiin jotai retkiä, toisaalta ei hirveästi uskalla kun tämä terveys on mitä on, mutta sitten harmittaa jos kaikki on jo täynnä myöhemmin. Hankalaa.

sademetsää



19.12 on lento Cairnsiin niin voi olla, että seuraavan kerraan moikkailen sitten sieltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti