keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Brisbane 48h


Onni on muffinssi ja toimiva nettiyhteys. Kamat on taas kutakuinkin kasassa, kello ei ole vielä edes yhtätoista ja minä makoilen jo sängyssä. Lento Cairnsiin lähtee aamulla ysin maissa ja lentokenttäjunan kyydissä pitäisi olla jo ennen seitsemää. Tässä on takana muutama aika kävelypitoinen päivä, joten ajatus bilettämisestä ennemminkin kauhistuttaa. Eihän tässä ole taidettu viikkoon kunnolla juhliakaan, osaisikohan tuota enää edes? Lokaatio on tällä hetkellä Brisbane siis eli kavereiden kesken Brissie. Tulomatkalla ei ollut suurempia kommervenkkejä ja hostelliinkin sain kyydin soittamalla hostelliin ja pyytämään jonkun hakemaan bussiasemalta. Nyt on jotenkin mennyt niin smoothisti, että parempi etten sählää huomenna lentokentällä :DD Ensifiilis tästä hostellista (Bunk backpackers) oli semi vankilamainen, monta kerrosta ja ei mitenkään nättiä, mutta loppujenlopuksi on tämä ihan jees, koska omaa rauhaa on enemmän kuin yleensä vaikka asunkin dormihuoneessa. Kaikki alasängyt oli vallattu, joten joudun nukkumaan yläsängyssä (taas). Ei oikein kehtaa pomppia keskellä yötä eestaas etsimässä nenäsumutetta..



Brisbane kaupunkina vaikuttaa aikapas mukavalta! Aina kun saapuu uuteen paikkaan on pieni kynnys lähteä hortoilemaan itsekseen ympäriinsä, varsinkaan kun en oikein luota omaan suuntavaistooni. Pitänee kylläkin kehaista, että havaitsen pientä kehittymistä suunnistustaitojen suhteen! Tämä on eka hostelli, jossa en oikein ole tutustunut kehenkään, tässä huoneessa on ainakin muutama tosi äänekäs saksalaistyttö. Eilen illasta osallistuin kuitenkin ”uusin asukkaiden” tervetuliaisdrinkille ja kas kummaa, siellähän napotti mun entinen huonetoveri Matt Byron Bayn hostellista. Siinä sitten oltiin molemmat yllättyneitä vaikka jos ihan rehellinen olen, niin en jotenkin usko, että oli ihan sattumaa, koska muistan kertoneeni mihin hostelliin täällä Brisbanessa olin varannut huoneen.. mutta mikäs siinä voihan sitä hengailla! Lähdettiin sitten illasta etsimään jotain kahvilaa/baaria missä istuskella. Matt oli ollut täällä aiemmin, joten laiskana annoin hänen hoitaa suunnistamisen ja hipsin perässä. Oli mukava nähdä Brisbane iltavalaistuksessa ja  keskustassa oli jos jonkinmoista ohjelmaa, koska joulu ja the City Sounds –tapahtuma. Pitkin katuja oli ripoteltu esiintymislavoja, joissa musisoi tyyppejä ja jäätiinkin kuuntelemaan yhtä jazz-bändiä aika pitkäksi aikaa. Näkyipä tuolla joulupukkikin olevan, mulle tuli hirveä tarve mennä kertomaan, että se on valepukki ja oikea asuu suomessa, mutta en sitten mennyt.
Tänään oltiin pistetty vielä paremmaksi ja kadulla oli Maria, Joosef, tietäjiä ja kameleita haha.

Story Bridge ja vähän lähempänä hostellia jo
Lopulta käveltiin sillan yli ihan South Bankiin asti. Siellä oli menossa ulkoilmaleffailta rannassa, joten jäätiin istumaan läheiseen baariin yksille ja tiiraamaaan elokuvaa hetkeksi. Kun oli aika lähteä suunnistamaan takaisinpäin, olisin halunnut mennä samaa reittiä, jota tultiin, mutta Matt vakuutti, että toinen reitti on suorempi. Mitäs siihen paluumatkaan sitten menikään.. puolitoista tuntia? Ehti myös tulla sadekuuro välissä. Niin siinä käy, kun antaa miehelle kartan. Käveltiin muuten kartan ulkopuolellekin!


Tänään aamusta lähdin tutkimaan kaupunkia ihan omin voimin, johan tuota oli eilen kävelty ristiin rastiin siihen malliin, että ajattelin osaavani. Olin sitä paitsi eilen nähnyt muutaman kivan kaupan, joihin sitten teinkin muutaman täsmäiskun. Lisäksi löysi itseni taidegalleriasta. Toinen kerta parin viikon sisään, minustahan on tullut kulturelli! Siellä olisi ollut ilmaispuoli, mutta en tajunnut ennen kuin olin maksanut 15 dollaria. Näyttely oli ”California Design 1930-1965: Living in a Modern Way”  ja näin taidekriitikkona ei ole suuremmin muuta sanottavaa kuin että "kyllähän tuon läpi käveli". Kävin myös ilmaispuolella, joka oli huomattavasti kiinnostavampi. Siellä oli voinut viihtyä kauemminkin, jollei museo olisi mennyt kiinni.  Samasta kompleksista löytyi myös State Library of Queensland, jossa kävin tulostamassa boarding passini. Paikka oli selvästi matkailijoiden maanpäällinen taivas, koska wifi.

Juuh, tuoli ja pöytä

Ossihan se siinä

Mutta nyt jos nukkuisi niin herääpi lennolle :) Sain varattua sukelluksen valliriutalle 27.12, en uskaltanut tämän flunssan takia ottaa aiemmaksi. Meinasin myös varata kaikkea muuta, mutta kerrankin oli reilu reissumyyjä, joka totesi, että olisi järkevämpi vasta Cairnsista käsin varailla juttuja vähän fiiliksen mukaan eli teen sitten niin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti