keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hei hei Byron!

Byron Bay jäi taakse ja nyt pari tuntia takana Surfers Paradisessa. Päätin bookata sen paketin, josta kirjoittelin aiemmin, joten seuraavina päivinä tiedossa Surfers-Noosa-Fraser Island-Noosa ja Brisbaine.  En kyllä oikein välitä pakettijutuista, koska silloin ei voi tehdä viimehetken muutoksia. Myöskin nuo eri firmat, jotka niitä tarjoaa ei oikein nappaa. Tylsää, että ei voi vain kysyä vinkkejä ilman, että kohta on naaman edessä kaavio seuraavasta neljästä viikosta valmiiksi suunniteltuna retkineen ja majoituksineen ym. Myöskin työntekijöiden tapa hehkuttaa kaikkea superlatiiveilla on aika rasittavaa. Onhan se totta, että kun on jossain maassa on kiva tehdä asioita. Itse en kuitenkaan kaipaa koko ajan jotain aktiviteettia ja enemmänkin ahdistaa liian tarkat suunnitelmat.



Yhdessä iltapalaa
Jos olisi pidempi reissu niin olisi kyllä tehnyt mieli jäädä Byroniin vielä pidemmäksi aikaa. Siellä on vaan niin hyvä fiilis! Vikat päivät siellä otin aika rauhassa. Sukeltaminen Julian Rocksissa oli valitettavasti aikamoinen pettymys, näkyvyys oli vain muutaman metrin  ja ei voinut oikein rentoutua, kun tiesi että jos erehtyy tollottamaan kilpikonnaa pari sekuntia liian kauan, muu porukka saattaa ehtiä hävitä näkyvistä. Meitä oli neljä tyttöä siinä porukassa ja yksi joutui nousemaan itsekseen pintaan, kun hävitti muut. Ei kiva. Sinällään sukellus meni hyvin, 47min, joka on minulle aika pitkä aika, kun usein on tankki tyhjä jo puolen tunnin tietämillä. Sekin harmitti, että en voinut käyttää omaa uutta maskiani, koska se huurtui niin pahasti. Pitää järjestää hammastahnalla pesu talkoot siihen. Positiivista oli suomalainen sukellusopas, jolta sai hyviä vinkkejä. Hänkin sanoi, että nyt oli huono tuuri, koska noin huonoja olosuhteita ei ole hänen kohdalleen kyseisessä kohteessa aiemmin sattunut. Mutta turha harmitella.

Toissapäivänä kävelin Byron Bayn majakalle katsomaan auringonlaskua kolmen samassa hostellissa asuvan kaverini kanssa. Matka oli aika pitkä, mutta oli sen arvoista. Koitin napata kuvaa, mutta ei oikein onnistunut. Olin aika huonosti varustautunut ja auringon laskettua tulikin aika viileä. Siitä syystä vähän kylmetyin ja onkin nyt aika kipeä olo, aamulla oli myös vähän kuumetta. Onneksi päästiin autokyydillä takaisi alas majakalta. Sen jälkeen haettiin pizzat. Itsellähän ei ole oikein tapana pizzaa tomaattiallergian takia syödä, mutta nyt kyllä oli hyvää, koska kokki keksi tehdä siihen pestopohjan :)

Parhaat tyypit


Eilis iltana oli tarkoitus pitää ”koti-ilta”, mutta hostelliin saapui uusia ihmisiä, joihin tottakai piti tutustua niin ei tullut mitään löhöilystä. Osaan ihmisistä saatan vielä törmäillä Cairnsissa joulun aikaan,  harmi vaan kun en muistanut vaihtaa yhteistietoja joidenkin kanssa.

Mutta mutta, lähtisi suunnistamaan täällä Surfersissa takaisi hostellille. Kävin vaan aamulla jättämässä nopsaan rinkan sinne, ja lähdin pois, koska huonetta ei ollut vielä siivottu. Päädyin sitten rannalle ottamaan parin tunnin nokoset :D Tämä nettiasia on vähän ongelma, kun missään ei meinaa olla wifiä ja ei ihan kauheasti kiinnosta hoitaa pankkiasioita tällein kävelykadun penkillä jollain ihme yhteydellä :( Hahha mun kaveri Byron Bayn hostellista tuli just sattumalta vastaan tässä ja sillä oli suomalainen tyttö mukana, johon se oli tutustunut. Ehkä tehdään jotain illalla yhdessä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti