lauantai 11. tammikuuta 2014

Cribs

Täällä kirjoitellaan omasta kodista! Vitsit oli eilen hyvä fiilis pötkätää omaan sänkyyn. Korkkasin sen kunniaksi yhden paikallisen oluenkin.. ja ehkä pari mohitoa. Reiluna tyttönä valtasin tuon tuplasti isomman huoneen, pitää keskustella asiasta sitten kun Victor muuttaa tähän ensi viikolla. Jaetaan siis asunto oikeastaan kompromissin vuoksi, kumpikin halusi muuttaa tähän asuintaloon, mutta yksiöt tässä eivät olleet kovin kivoja. Yksiöissä oli aika mielenkiintoisia pohjaratkaisuja esim. WC oli keittiön yhteydessä ja sen erotti siitä vain liukuovi.. very nice, very nice.

Mun huone



Eilen käytiin Nikon kanssa vähän ostoksilla uusia koteja varten. Kaikki kalusteet sun muut näistä löytyy, mutta ihmeesti sitä silti tuli ostettua. Mielenosoitusten takia varauduttiin kuin maailmanloppuun.. ei sillä, aika nestepitoista oli ainakin Nikon ostokset! Otettiin kauppaan skootteritaksi. Kolme yhden skootterin päällä, ilman kypäriä liikenneruuhkassa oli aika miellyttävä kokemus. Onneksi nuo kuskit on tottuneet ajamaan, mutta ei silti kiinnosta ajatella miten kävisi, jos kaatuisi tai törmäisi johonkin. Takaisin tullessa ei millään saatu taxia ja jouduttiin ottamaan tuk tuk, ne on täällä suhteessa tosi kalliita. Tuolla kaupassa pakataan kaikki valmiiksi muovipusseihin tosi epäloogisesti tyyliin yksi banaani ja appelsiini yhteen pussiin, joten pusseja oli noin parikymmentä, kun päästiin kaupasta ulos. Hyvä että itse mahduttiin ollenkaan tuk tukin kyytiin.



Lähdin tänään varalta vielä itse uudestaan kauppaan, kun respan nainen sanoi, että maanantaina tuskin enää pääsee kauppaan. Mutta vähänkö on hankalaa ennakoida mitä voisi tarvita. Arvatkaa mitä ostin? Meloneja, jugurttia, nuudeleita, SULKAATA, karkkia, tiskinpesuainetta ja soodavettä.. ja lisää mohito-juomia. Säälittävää ella, säälittävää. Onneksi en ole jossain maailman ruoka-avussa duunissa. Tällä kertaa sain jopa taxin kaupasta takaisin, aikani koitin itse, mutta kukaan kuskeista ei tiennyt tätä osoitetta. Lopulta paikalliset miehet tuli apuun ja selitti kuskille ja lappoivat vielä ostoksetkin autoon. Mua voikin sitten muutkin tästä lähin kutsua madameksi.

Terveellistä aamiaista
Näkymä mun parvekkeelta
Tänään menin itsekseni syömään tuollaiseen katukeittiöön, joka on tämän asunnon lähellä. Siellä oli liuta paikallisia katsomassa nyrkkeilyä, joten koitin livahtaa ainoaan vapaaseen pöytään. Omistaja tuli kuitenkin viittomaan minut istumaan yhden toisen eurooppalaisen kanssa. Yksinsyöminen ei sitten ilmeisesti ole täällä se juttu? Noh, oli itse asiassa ihan kivasti tehty, koska en tunne täältä oikein ketään. Coco on ranskasta ja asuu samassa talossa kuin minä. Pyysi mua sen ja sen kavereiden kanssa illalla kaupungille ja huomenna varmaan mennään taas Chatuchakin markkinoille! Voisi myös edistää rusketusta, tänään jo vähän altaalla makoilin, joten eiköhän pientä edistystä värimuutoksen suhteen kohta ole havaittavissa.


Olohuoneen parvekkeelta. Tuolla olen, kun en ole koulussa (eli 5pv viikossa)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Sorry I’ve been lazy and haven’t written translations lately.

So I just moved into a new apartment yesterday, so happy! Gonna share this place with another exchange student. This place is so nice, we got a cleaner, gym and swimming pool. I managed to get a bigger room since my roommate is moving here next week.. but yeah, we probably gotta discuss about how to divide the rooms haha. There are also a lot of other exchange students from different universities living here, so hopefully I’ll make some new friends.

Since the demonstrations are starting tomorrow, we had to do some grocery shopping in case we’re not able to go to a supermarket next week. It was so hard for me to think about what I might need! So I ended up buying noodles, chocolate, mojitos and sweets..When we were done with shopping, we couldn’t get a taxi to take us back to the residence, so we had to go there by tuk tuk. It was quite difficult with all the groceries but somehow we managed to do that. I don’t really understand why the shop assistants pack all the groceries in twenty different plastic bags, it’s not practical at all.


In the evening I went out with some French people. I met one of them earlier in the day when I went to a local restaurant. I tried to go sit at a only free table but then the owner of the restaurant came to me and told me to go sit with the French guy. Actually that was quite fun since the guy was super nice and he’s living in the same residence. We got along pretty well and decided to hang out also in the evening.

4 kommenttia:

  1. kiva postaus! ja tää sun blogis on tosi kiva<3 tykästyin tähän heti ku tänne tulin! :)

    fashionsituation.blogspot.com <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mukava saada kommenttejakin välillä :) Sullakin on tosi kivan oloinen blogi, pitää lueskella enempi :)

      Poista
  2. Minäkin luen näitä kuulumiasi aina mielenkiinnolla. Pidähän itsestäsi huoli siellä. Kuulemma nyt mielenosoitusten aikaan iltaisin ja öisin ei kannata liikkua turhaan kaupungilla. Ja Yhdysvaltain suurlähetystö on kehottanut kansalaisiaan varastoimaan ruokaa ja juomaa kahden viikon tarpeisiin. - Vaikka paremmin sinä itse taidat olla siellä tilanteen tasalla kuin meikäläinen täällä Lapin perukoilla... :) Siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä pidän :) Mekin ollaan koululta jotain ohjeita saatu, mutta aika rauhallista on ollut tähän asti. Keskutaan vaan ei kannata mennä ollenkaan eli tosi tylsä juttu, koska ei ole paljoa tekemistä. Myös liikenne on vielä tavallistakin ruuhkaisampi eli matkoihin pitää varata runsaasti aikaa.

      Poista