perjantai 3. tammikuuta 2014

Stalkkeri ja nuudelisoppaa


Bangkook! Tulin tänne eilen. Oli kyllä aika ryytynyt olo lentojen jälkeen, piti vaihtaa konetta kahdesti, ensin Darwinissa, jossa vietin 7h kentällä ja sitten vielä Kuala Lumpurissa. Ei tullut hirveästi nukuttua, koska kaikki sohvapaikat kentällä oli viety. Darwinissa menin jo hyvissä ajoin portin lähettyville, mutta siinä oli kyltti, että portti avataan puoli tuntia ennen lähtöä. Siispä löysin vihdoin vapaan sohvan ja rupesin nukkumaan. Puoli tuntia ennen lähtöä aloin kuitenkin ihmetellä, miksei vieläkään tule mitään kuulutuksia, että voi mennä koneeseen ja muutenkin oli tosi vähän ihmisiä siinä. Sitten hokasin, että Ahaa, tämä ei ollutkaan vielä se virallinen portti vaan pitää mennä vielä jonkun passintarkistuksen läpi. Siellähän oli aikamoiset jonot :D 10 minuuttia ennen koneen lähtöä tuli kuulutus, että nyt viimeiset ihmiset koneeseen ja olin vielä jonottamassa. Lopulta ehdin koneeseen 2 min ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Hehee. Muutamat muutkin olivat sekoilleet niin tulivat vielä minua myöhemmin. Jos olisin taas missannut lennon niin en kyllä varmana olisi kirjoittanut siitä tänne :DD Kuala Lumpurin vaihto sen sijaan meni ongelmitta. Kentällä oli vaan ahdistavaa nähdä muslimipariskuntia ja naisia burkat päällä, yhdessä ei kyllä näkynyt edes silmäreikiä. Onneksi olen suomalainen niin ei tarvitse viettää elämää kokovartaloteltan sisällä.

looking for a flat
Bangkokissa otin pinkin taxin hostellille. Kuski oli pienempi kuin minun rinkka. Maksoin kyydistä 250 thb eli 5,5€, ei paha! Tämä hostelli on tosi kiva, tulee oikeastaan mieleen hotelli. Sänky on iso, jokaiselle on oma kaappi ja yöpöytä ja sängyn ympärille saa verhon. Hintaan kuuluu myös ilmainen aamiainen, tänään kuitenkin nukuin sen ohi (12h unta teki terää). Huonetoverini vietnamilainen tyttö lahjoitti minulle kuitenkin nuudeleita ja pikakahvia :) Yksi huono puoli tässä hostellissa kuitenkin on, huono kielitaitoinen venäläinen poika, joka nukkuu tuossa yläsängyssä. Alkuun se oli ihan järkyttynyt, kun tajusi, että joutuu nukkumaan naispuolisen henkilön kanssa samassa huoneessa. Siihen se sitten jäikin, tuo on niitä henkilöitä, jotka ei tajua milloin toista ei kiinnosta jutella vuorokauden matkustamisen jälkeen, varsinkaan venäjäksi. Yritti saada mua mukaan jonnekin akvaarioon ja sen jälkeen sopia tapaamista tänne hostellille illaksi. Onneksi olin sopinut näkeväni toisen suomalaisen vaihtarin niin oli syy sanoa ei. Kun tulin takaisin, yritin vetää verhon kiinni ja keskittyä netissä surffailuun. Se kuitenkin parkkeerasi itsensä juuri siihen kohtaan mihin verho ei yllä ja alkoi taas jauhamaan. Ei ollut tulla loppua. Tänään vietin vietnamilaisen tytön kanssa päivän kaupungilla ja venäläinen ei onneksi ollut täällä, kun tultiin takaisin. Nyt illalla, kun se tuli takaisin, se änkesi silittämään olkapäätä, esittämään tekoitkua ja sopertamaan ”tomorrow, me go back to Russia”. Joo mielellään, hei hei.




Bangkok vaikuttaa ihan kivalta, sääkään ei ole turhan kuuma. Eilen näin toista suomalaista vaihtaria illasta ja tänään pyörin vietnamilaisen huonetoverin kanssa ostoksilla ja harjoittelin käyttämään metroa ja skytrainia. Sain jopa paikallisen sim-kortin netillä hommattua : ) Asuntojuttuja olen vähän koittanut katsella, yksi huone/yksiö olisi vapaana ihan kivalta alueelta, mutta se on harmillisen kaukana kaikesta, joten en taida ottaa. Maanantaina mennään käymään koululla niin jospa saisi jotain infoa mistä kannattaisi katsella! Huomenna menen Chatuchakin viikonloppumarkkinoille, pitää ostaa jotain vaatetta. Alkaa nuo muutamat mukana olevat rytkyt masentaa, eikä nuo ylilyhyet shortsit ehkä muutenkaan edusta sitä toivottua koulupukeutumista..

girly stuff
Bangkokissa on 13.1 mielenosoitus, jolloin yritetään tukkia Bangkokin 20 pääkatua. Tämä hostelli on juuri tuolla alueella ja tällä alueella oli myös ollut ampuminen joku aika sitten. Itse en kuitenkaan ole huomannut mitään erityistä, pitää nyt kuitenkin katsoa mihin sitä asettuisi nuiden mielenosoitusten ajaksi, koska silloin ei kyllä suuremmin kannattane niillä alueilla ulkosalla liikkua.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
I arrived in Bangkok yesterday. Flights went pretty well, even though I almost managed to miss my Darwin-Kuala Lumpur flight.. I was sleeping and didn’t realize I had to go through a one more passport controll before they let me go to the gate. There were a lot of people queueing and that’s why I boarded the plane only 2 minutes before the departure haha.

I’m gonna stay in a hostel until I find a flat. This hostel where I’m staying in (Siamaze) at the moment is very nice and clean, probably the best hostel I’ve stayed in during my trip. It’s not located in the center though, but MRT is pretty easy to use. I ’ve spent a lot of time with a Vietnamese girl who is also staying in this 4 bed dorm. Today we went shopping and tomorrow we’re gonna go to Chatuchak Weekend Market since I really need to buy some proper clothes. Cannot really use these mini shorts that I have with me at school..
I also have a stalker, a russian boy who’s staying in a same room with me. He doesn’t speak much English, I don’t speak any Russian (I’ve told him that) but he’s still talking all the time. He’s like a puppy that won’t leave me alone. Super annoying. Luckily he will leave tomorrow morning.  

There will be a protest in Bangkok after ten days and the protesters are planning to close some of the biggest streets etc. I really gotta consider where to stay during that time since it might not be too safe in this area where I’m staying right now. Some people actually got killed here a while ago. Now it’s quite peaceful here though.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti