keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Koh Chang

Terve. Koh Chang on koettu, oli kivaa! Saarena kylläkin ihan liian turismi ainakin omaan makuuni. Suomeakin kuuli puhuttavan ympärillään vähän väliä eli näin moraalina sai koko ajan olla tyrkkimässä poikia puhumaan hiljempaa tyhmiä juttuja. Lähdettiin tuonne perjantaina Bangkokista ja bussimatkaan meni 5,5h ja sitten mentiin lautalla vielä 45min. Paluumatka eilen ei sitten mennytkään ihan yhtä sujuvasti, lähdettiin klo 11 aamulla ja matkaan meni 12 h. Ensin bussi pysähteli joka paikassa ja lopulta hajosi kesken matkan. Siinä sitten odoteltiin seuraavaa bussia tien varressa ja kuski hävisi väkertämään jotain varoituslippua läheiseen ojaan sen kummemmin infoamatta mistään mitään. 

 

Changilla asuin KLKL nimisessä hostellissa ja maksoin700bht per yö. Ihan söpöjä kahden huoneiston pikkumökkejähän nuo oli, mutta hintaansa nähden paikka olisi voinut olla parempi. Nyt myös osaa taas arvostaa pieniä juttuja, kuten vedettävää vessaa. Tuolla nimittäin huuhdeltiin vessa lappomalla sinne vettä kipolla. Loogista. Sanomattakin varmaan selvää, että kaikki huoneistot haisivat huonosti vedetyltiä vessoilta.

Klong Plu "vesiputous"

Aktiviteetteihin Changilla itselläni kuului ranta, syöminen ja sukeltaminen. Kävin tsekkaamassa japanilaisen sotalaivan hylyn, pääsin ihan sisälle asti räpiköimään käytäviä pitkin ja kaloja oli ainakin miljoona. Tasapainon kanssa oli vähän ongelmia alkuun, kun en ole ahtaissa tiloissa tottunut sukeltamaan eli niin teloin vähän jalkoja. Nyt on sitten mukavat naarmut, mutta oli sen arvoista. Toinen sukellus oli sitten perinteisempää settiä koralleja sun muuta. Korviin van sattui ekaa kertaa ihan tosi paljon, joten ei oikein voinut nauttia ja halusin vain pinnalle. Eipä sieltä kuitenkaan itsekseen voinut lähteä niin sinnittelin 46 min, ilma meni kyllä omasta mielestäni ihan liian vähiin. 


Moi pojat! Tämän myötä on viimeistekin ulkonäköpaineet rapisseet :D
Changilla tullut jitselläni kummemmin juhlittua, paitsi tietenkin viimeisenä iltana, koska ”viimeinen ilta”-u know. Oli vähän tuskaisa paluumatka siis ja tänään puolikuolleena kouluun, kun päästiin vasta myöhään takaisin kotiin. Seuraavalla kerralla kyllä varalta päivää ennen kotiin, koska näköjään kaikkea voi sattua ja pitäisi ehtiä levätä tarpeeksi! Kämppis oli myös selkeästi viettänyt rentoa elämää minun poissa ollessani ja keittiössä ja olkkarissa  oli aika siivo. En kuitenkaan jaksanut pitää "your mum doesn't live here"-saarnaa, mutta syvästi kyllä harkitsen pitäisikö! Nyt on myös muuten viimeistään valjennut, että täällä pitää oikeasti myös opiskella reippaasti. Huomisella on kurssilla on tiukin opettaja aikoihin, joka tunnin loppuun on koe, jipii. Pitää muodon vuoksi ottaa ensi postaukseen kuva myös koulukirjoista. Sain tänään myös huomisen esitelmän vihdoin valmiiksi. Aiheena on Hesburger yritysesittely ja sen markkinointikeinojen analysointi ym. Kovasti toivon, että tekemässäni Power Pointissa lentävät hampurilasanimaatiot korvaavat toisinaan heikohkon asiasisällön.


Menin sitten myös hankkimaan harjoittelupaikan Kreikasta Corfun saarelta :) Ei siis vielä Suomeen vaan vasta sitten syksymmällä, kun on kylmää ja sateista, jotta voidaan maksimoida ahdistus. Kerron tuosta joskus enemmän, nyt keskityn hajoilemaan nuille kaavakkaille mitä pitää täyttää. Olisi helpompaa jos osaisi vastata kysymyksiin. Siitä vasta tuleekin hauskaa, kun pitää skannailla nuita lippuslappusia Suomeen ja Kreikkaan. Eihän siinä sinänsä vielä mitään, mutta koitapa löytää tältä miljoonia maksaneelta kampukselta edes yksi toimiva skanneri tai tulostin. Jos sen onnistun löytämään niin siihen, että sitä saa käyttää on varmasti jotain tyhmiä sääntöjä. Joko ei ole salasanaa, hame on liian lyhyt tai opiskelen väärää alaa. Pitää kuitenkin saada asiat hoidettua ennen ensi viikon perjantaita jolloin lemppari tyttöni Tea tulee tänne Singaporesta ja lähdetään vähän saarikierrokselle! Ihana saada tyttöseuraa ja rupatella omalla kielellä tutun ihmisen kanssa. Käydään myös reivaamassa Full Moon Partyt Koh Phanganilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti