maanantai 6. tammikuuta 2014

kyllähän tänne opiskelemaan tultiin!

Väsy.

Taas on kipitetty sinne sun tänne siihen malliin, että eihän sitä ehdi mitään normijuttuja tehdä, kuten pestä pyykkiä. Eilen oli rentoilupäivä, käytiin leffassa ja syötiin, annokset on täällä tosi pieniä, joten nälkä on usein. Chatuchakin markkinoilta löytyi kolme paitaa, kengät ja hame alle 20€, pakko rakastaa tätä paikkaa. Neljä tuntia hurahti siellä helposti saksalaisen huonetoverini kanssa. Käytiin myös Khao San Roadilla, josta aloitin reppureissuni kolme vuotta sitten. Oli jännä mennä takaisin!

Kaaoskatu 
Chatuchak 
Tänään oli eka päivä koulussa. Suuntasin koululle toisen suomalaisen vaihtarin Nikon kanssa. Tiedettiin puhelinsoiton perusteella (itse soitettiin..), että pitää olla ysiltä koululla. Suurin piirtein tiedettiin, missä koulu sijaitsee, joten lähdettiin kasilta ja varattiin matkaan tunti. Lopulta oltiin perillä vähää vailla kymmenen. Juna ei pysähtynyt toivotulla asemalla, toinen oli myöhässä ym. kivaa. Ainakin tuli selväksi, että välimatkat on täällä aika älyttömiä ja jos keskustassa haluaa asua, pitää koulumatkoihin varata useampi tunti per päivä. Lisäksi ruuhkajunassa käsitys ”täynnä” sai kyllä uudet mittasuhteet. Onneksi olen pitkä, katonrajassa on helpompi hengittää.

tuktuk
Juu ei ole Asio käytössä täällä 
Koululla sitten oltiin pihalla kuin lumiukot, paitsi että lumiukotkin on paremmin kartalla missä niiden kuuluu olla. Saatiin kuitenkin kurssit valittua ja ängettyä ne kolmeen peräkkäiseen päivään. Listalla on Introduction to Hospitality Management, International Co-operative Strategies, Negotiation Strategy, Global Marketing, ja Brand Building Strategy. Koitin ottaa oikeasti mielenkiintoisia kursseja ja painottaa varsinkin kansainvälisyyttä. Eniten odotan tuota Hospitality Managementia, koska luulen että sen suuntaiset jutut voisi kiinnostaa tulevaisuudessa. Osa nuista kursseista kylläkin liippaa varmaan aika läheltä Jamkin jo joitain käytyjä, saa nähdä sitten. Tuo koulu missä olen, Assumption University, on todella arvostettu täällä ja tunnetaan rikkaiden nuorten kouluna. Kampukselle, jossa suurin osa tunneista pidetään on vielä tuolta tämän päiväiseltä koululta tunnin matka. Huh.

Terminal21 ostarilla
Kun kurssit saatiin säädettyä, ostin koulupuvun: vekkihame, pinssejä, valkoinen kauluspaita ja vyö. Kokeiden aikaan pitää olla mustat nahkakengät. Käytiin myös katselemassa asuntoja ja onneksi saatiin apua ranskalaisilta opiskelijoilta, jotka ovat täällä toista semesteriä. Elämä on valintoja, joko etsii asunnon suht läheltä koulua tai sitten vähän lähempää keskustaa, jos on valmis heräämään kuuden jälkeen aamuisin, jottei myöhästy koulusta.. Hankala sanoa mikä on paras vaihtoehto, mutta pakko on joku asunto saada. Suurin osa vaihtareista asuu koulun lähellä, mutta vähänkö tylsää sieltä ikinä lähteä mihinkään, vaikka sieltä olisin kyllä saanut superkivan yksiön vähän päälle 200€. Löydettiin nyt kummiskin lopulta  yksi aika jees vaihtoehto tuosta koulun ja keskustan väliltä. Jakaisin 2mh, oh, kt, wc asunnon yhden ranskalaisen kanssa ja talonyhtiössä on myös kuntosali ja uima-allas. Sumplitaan nyt kuitenkin vielä huomenna mitä tehdään.

Nyt nukkumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti